За фирмата

 

 

Работилницата ни се намира в село Врачеш известно с богатото си историческо наследство.

Успехът и развитието ни идва като естествен резултат от способностите и майсторството на поколения бъчвари отдали живота си на този древен занаят.

Първият известен бъчвар в рода е Никола Николов, дядото на майстор Цветан, след него занаятът се продължава от бащата на Цветан - Петър Николов, на когото той още от дете помага, за да се обучи и на свой ред да предаде уменията си на своето потомство.Петър Николов е известен с това че през 1964 година с добре подготвен екип е направил 12 бъчви с вмест имост 10000 литра.  Годините на упорит труд и любов към занаята на майстор Цветан Николов и семйството му са превърнали бъчварството не просто в професия, а истинско изкуство, което гарантирано води до перфектно качество на неговите изделия.

Историята на занаятчийския род започва преди повече от 150 години, като не само дава прехраната им, но и прославя тяхното име.

В момента майсторите изработват своята продукция в работилница с обща площ 3000 кв.м, подпомагани от отлично обучен персонал.

     Целта на фирмата е да задоволи нуждите на вътрешния и външния пазар от качествени бурета и бъчви, така необходими за извличане на максимални вкусови и ароматни качества на отлежаващите в тях напитки.

Фирмата е специализирана в изработването на дъбови бурета, бъчви, каци използвани за вино, специални видове ракия, коняк, уиски, както и кашпи, ведра с професионална и колекционерска насоченост. 

 

 

 

Copyright © 2008